מכון תבור הוקם מתוך רצון להעמיק ולהעשיר את זהותם הציונית-ישראלית של אוכלוסיית המפקדים של צבא ההגנה לישראל ולסייע להם לממש בהצלחה את המרכיב החינוכי של תפקידם באמצעות העמקה בסוגיות של זהות ומנהיגות.
דרכה האנושית ביותר של הגבורה היא השליחות. יש העושה למען הכלל, ופעולתו משתבשת ביסודות זרים כמו יהירות, סיפוק יצרים, רצון להשתלטות, אנוכיות קיבוצית של קבוצה קטנה. ואז מופיעים גם הסימנים החיצוניים: פגיעות בבלתי-אשמים, אכזריות מיוחדת, אי-ניקיון בבחירת האמצעים, אי-הערכת החיים.
לא-כן השליח, הפועל רק בשם שולחיו, למען שולחיו, ובמידה שזה נחוץ לשולחיו. רוחב הבסיס קובע את גובה הפסגה. הגבורה היא תכונה אנושית חיובית. אין גבורה בלי מטרה הומנית ובלי הומניות, כי עיקרה חיוב החיים, החיים על כל גילוייהם הטובים. לכן קשה לו לאדם המחונן בסגולת הגבורה להרוג. הוא מגיע לכך רק באין מוצא אחר, כשאין צל של ספק בצדקת ההריגה, כשהמעשה נחוץ למען החיים. ההקרבה איננה התבטלות. אין היא מבקשת את טשטוש עצמיותו של האיש. רק אדם, שיש לו הרבה, יכול לתת הרבה, והאישיות הדלה, אין בה כל טובה לכלל"
חיזוק תחושת השליחות והמשמעות לשירות בצה"ל, תוך העצמת מרכיבי הרוח והיכולת להוביל רעיון למעשה.
העצמת תחושת השליחות בקרב קציני היחידה, תוך חיזוק ערך אהבת המולדת ובאמצעות חשיפתם לסיפור הציוני בעבר ובהווה, בדגש על 3 דמויות עיקריות: גדעון, וינגייט ומשה הר ציון ז"ל
מסע לחניכי המכללה לפיקוד טקטי של צה"ל. פיתוח חניכי המלט"ק כמפקדים קרביים, נטועי ביטחון בצדקת דרכם ובעלי אחריות מלאה לחיזוק תחושת השייכות של פקודיהם בעתיד, לערכי צה"ל ולערכי מדינת ישראל. כל זאת לאור תפיסת הממלכתיות המבוססת על מגילת העצמאות.